5.9 C
Craiova
vineri, 15 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCarne pentru vegetarieni

Carne pentru vegetarieni

Cercetătorii de la Institutul Fraunhofer, din Germania, afirmă că au creat o carne pentru vegetarieni. Potrivit www.fraunhofer.de, noul produs este la fel de suculent şi are aceeaşi consistenţă ca o bucată normală de carne şi, în plus, este un produs sustenabil, care ajută la protejarea mediului înconjurător.
Bucăţile de carne produse de germani au o grosime de un centimetru, iar creatorii săi sunt siguri că sunt la fel de gustoase ca şi carnea. Scopul producătorilor este acela de a crea, exclusiv din legume, un produs care să fie la fel de suculent, fibros şi gustos precum carnea adevărată. De asemenea, produsul are  o durată de viaţă lungă, iar preţul său nu îl va depăşi pe cel al cărnii. Iar calităţile sale nu se opresc aici. Noul produs are capacitatea de a reduce daunele aduse mediului şi în acelaşi timp asigură o resursă de hrană pentru populaţia globală, care se află în continuă creştere. Dacă ne gândim că vacile şi porcii trebuie să mănânce între două şi patru kilograme de cereale pentru a furniza 500 de grame de carne, noul produs ar putea contribui pe deplin la salvarea planetei. Mai ales în condiţiile în care fabrica unde este realizată „carnea vegetariană“ este dotată cu un sistem special, de mărimea a două mese de ping-pong, care poate produce în jur de 60-70 de kilograme de carne vegetală pe oră.
Până acum, echipa europeană a arătat cum se poate fabrica o astfel de carne „falsă“ din grâu, soia, mazăre şi lupin. „Am încercat să nu ne rezumăm la o singură plantă, deoarece există persoane care au alergii la diferite substanţe. În acest proces, am dezvoltat o varietate de reţete. Ele permit unui spectru larg de indivizi să consume produsul, fără a suferi alergii“, a declarat cercetătorul Florian Wild. Specialiştii susţin că produsul lor va putea fi comercializat pe piaţa germană în 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS